De oedeemtherapeut kan u helpen om het evenwicht van aan en afvoer van vocht te herstellen/ verbeteren.

Bij oedeem heeft u last van een ophoping van vocht in het lichaam. Er zijn verschillende soorten oedeem. Zo is lymfoedeem een gevolg van afwijkingen in het lymfesysteem. Primair kan dit aangeboren zijn, secundair kan dit ontstaan na een operatie, bestraling of een trauma. Veneus oedeem kan ontstaan door een te hoge druk in het veneuze systeem van de bloedvaten (b.v. een te hoge bloeddruk of spataderen). Als laatste is lipoedeem mogelijk dit is een aangeboren afwijking waarbij er een ophoping van vetcellen aanwezig is. Hierbij kan ook de afvoer van vocht worden belemmerd door de aanwezigheid van vet. Wanneer er een combinatie van lipoedeem met lymfoedeem aanwezig is kan de oedeemtherapeut dit (deels) behandelen.

De oedeemtherapeut kan u helpen om het evenwicht van aan en afvoer van vocht te herstellen/ verbeteren. De oedeemtherapeut doet dit onder andere met behulp van verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoer bevorderen.

Verder kan de oedeemtherapeut de situatie stabiliseren met behulp van bandages, tape en het adviseren van therapeutische kousen.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route