Revalidatie na Covid-19 (Corona) Uw fysiotherapeut in Lichtenvoorde heeft zich gespecialiseerd

Revalidatie na corona virus (COVID-19)

Eind 2019 is in Wuhan (China) een nieuw corona virus uitgebroken, beter bekend als COVID-19. Inmiddels heeft de uitbraak van COVID-19 zich tot een wereldwijde pandemie ontwikkeld.Bij ongeveer 80% van de besmette personen veroorzaakt COVID-19 lichte tot milde symptomen met een snel herstel. De overige 20% (waarvan 14% ernstige klachten krijgt en 6% zeer ernstige klachten) worden in het ziekenhuis opgenomen.

Indien nodig worden ernstig zieke patiënten met COVID-19 opgenomen op de Intensive Care (IC) om beademd te worden. De beademing kan plaats vinden in buikligging voor een optimale zuurstofopname door de longen. U kunt door deze opname op de Intensive Care last hebben van (ernstige) spierzwakte, verlies van conditie, kortademigheid en/of vermoeidheid. Deze klachten worden samengevat in het Post Intensive Care Syndroom (PICS). Tevens kan langdurige ziekenhuisopname door de eenzijdige houding klachten veroorzaken aan nek, schouder en/of rug.

Heeft u COVID-19 gehad en heeft u nog (rest)klachten dan kan begeleiding van een fysiotherapeut helpen. Onze fysiotherapeuten ondersteunen u in het herstel na COVID-19 om zo snel mogelijk weer uw dagelijkse leven op te kunnen pakken. De fysiotherapeut kijkt in het begin samen met u naar de mogelijkheden om de activiteiten in het dagelijks leven te hervatten. Conditie en spierkracht worden opgebouwd door training, oefeningen en uitleg/advies. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor klachten die u kunt hebben aan bijvoorbeeld uw nek, schouders en/of rug (zie ook de andere specialisaties van Fysiotherapie Lichtenvoorde).

 Helaas is het op dit moment nog onduidelijk in hoeverre er (long)klachten blijven bestaan na COVID-19. Mogelijk blijven er ademhalingsproblemen, vermoeidheid en verminderde fysieke fitheid aanwezig. Wij proberen u hier zo goed mogelijk in te begeleiden en adviseren.

 NB:  De emotionele verwerking van een ziekenhuisopname kan veel van u en uw omgeving vragen, de fysiotherapeut kan u mogelijk verwijzen naar andere zorgverleners (bijvoorbeeld huisarts of psycholoog)

Meerdere  Fysiotherapeuten bij Fysiotherapie  Lichtenvoorde hebben  zich gespecialiseerd in het revalidatie traject na Covid-19

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route