Last van fysieke arbeids klachten? Neem dan contact met ons op

Wat is arbeidsfysiotherapie.
Arbeidsfysiotherapie richt zich op klachten die verband houden met het werk van de patiënt. Er zijn diverse factoren die een bijdrage kunnen leveren aan het ontstaan van klachten tijdens het werk. Belangrijke aspecten waar de arbeidsfysiotherapeut aandacht aan besteed zijn de ergonomie van de werkplek en werkwijze of de werkhouding van de werknemer. Daarnaast wordt er ook gekeken in hoeverre het takenpakket, de werktijden en de werkdruk invloed hebben op de klachten.

De arbeidsfysiotherapeut werkt zowel curatief als preventief,oftewel wanneer er al klachten bestaan, maar ook wanneer iemand hulp of informatie zoekt om problemen te voorkomen. Vraagt u zich bijvoorbeeld af of uw werkplek wel goed ingesteld staat, wat een goede zithouding is, of waar u op kunt letten tijdens het zitten of bukken? Voor dit soort vragen kunt u bij de arbeidsfysiotherapeut terecht.

Bij bestaande klachten zal de arbeidsfysiotherapeut u niet alleen advies geven over de werksituatie, maar ook een fysiek behandelplan uitvoeren om u van uw klachten af te helpen of om uw klachten te verminderen. De arbeidsfysiotherapeut zal er altijd naar streven om samen met u de oorzaak van de klachten te achterhalen en te verhelpen, zodat deze klachten niet meer terugkeren.

Mocht u als gevolg van de klachten niet meer kunnen werken, dan kan de arbeidsfysiotherapeut, in samenwerking met uw bedrijfsarts begeleiding bieden om op een verantwoorde manier terug tekenen naar het werk.

Klachten waaraan u zou kunnen denken zijn o.a.:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • RSI (tegenwoordig CANS)
  • Diverse gewrichtklachten
  • Peesklachten

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route