Medical taping taping wordt veel gebruikt bij sportblessures

Medical taping of Kinesio taping wordt veel gebruikt bij sportblessures zoals verstuikte enkels,houding, instabiele schouders en knieklachten. Het geeft de steun die je nodig hebt om met minder pijn te kunnen blijven bewegen.  Verder kan de tape gebruikt worden bij oedeemklachten en geeft het extra steun bij rugklachten.

Medical taping of Kinesiotaping is een methode die in Japan werd ontwikkeld om spieren door middel van tape te ondersteunen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer een niet goed functionerende spier ondersteund wordt met de speciale elastische tape, zal dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunen.

Medical taping kan vijf verschillende systemen van het lichaam beïnvloeden: huid, de fascie (bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt), circulatie,  spieren en gewrichten. Door het ondersteunen van deze vijf systemen ga je beter bewegen, krijg je extra steun, wordt overtollig vocht beter afgevoerd en zorgt de tape voor pijnvermindering.

De gebruikte tape is anders dan de traditionele sporttape rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ongeveer 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden spieren en gewrichten niet vastgezet, maar kunnen de spieren vrij bewegen met de gewenste ondersteuning.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route