Neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen

CVA/beroerte.

De gevolgen van een beroerte verschillen van patiënt tot patiënt. Vaak is een beroerte ingrijpend en de problemen zijn veelal blijvend van aard. Meestal zijn er lichamelijke beperkingen aanwezig. U loopt bijvoorbeeld minder goed, heeft problemen met praten of kunt een arm niet meer goed gebruiken. Minder in het oog springend zijn veranderingen in het waarnemen, -gedrag en vermogen om problemen op te lossen.
Ook dit kunnen gevolgen zijn van een beroerte.

Parkinson

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan op diverse terreinen zoals het lopen, het evenwicht, lichaamshouding,reiken en grijpen en transfers (opstaan van een stoel, in en uit de auto stappen en omdraaien in bed). Andere klachten kunnen zijn: verminderde fysieke capaciteit op het gebied van de beweeglijkheid, spierlengte, spierkracht en algemene conditie. De fysiotherapeut zal u helpen om manieren van bewegen aan te leren en te oefenen, waardoor u voorgenoemde problemen zoveel mogelijk kunt verminderen.

Multiple sclerose

Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Bij MS ontstaan op meerdere plaatsen(Multiple) in het zenuwstelsel harde plekken(Sclerose). Door die harde plekken werkt het centrale zenuwstelsel niet goed meer. Daardoor kunnen allerlei klachten ontstaan afhankelijk van de lokalisatie van de verharding. De belangrijkste klachten zijn minder spierkracht,verminderd gevoel, problemen in de coördinatie van het bewegen, incontinentie, algehele vermoeidheid en problemen met het zien.

De fysiotherapeutische behandeling is gericht op het aanleren en/of onderhouden van de vaardigheden die voor het dagelijks functioneren van belang zijn. De belangrijkste onderdelen van de fysiotherapeutische behandeling zijn het versterken van spieren, het verbeteren van de beweeglijkheid, het beïnvloeden van de spierspanning en het adviseren en/of oefenen met loophulpmiddelen.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route