Osteopathie is een veilige geneeskunde die zich richt op de beweging van en in het lichaam. 

Wat is osteopathie?
Osteopathie is een veilige geneeskunde die zich richt op de beweging van en in het lichaam. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken.

Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen dan kan dat klachten veroorzaken. Alle weefsels staan met elkaar in verbinding, vandaar dat pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. De osteopaat zoekt de locatie in het lichaam waar de beweging hapert en herstelt hier de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Wanneer osteopathie? Het is onmogelijk om een lijst te maken van alle klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt. Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij een behandeling door een osteopaat. Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan een behandeling door een osteopaat zinvol zijn. 

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route