Terug naar Acupunctuur

Vruchtbaarheidsproblemen

Het lijkt zo vanzelfsprekend om een kind te krijgen. Toch is het krijgen van een kind voor veel mensen helemaal geen vanzelfsprekendheid. Soms blijft een zwangerschap simpelweg uit. Velen proberen dan een behandeling met IVF, ICSI of IUI. Zo’n behandeling is een intensief traject. Om de kans op een natuurlijk zwangerschap te vergroten of om het IVF, ISCI/IUI traject minder belastend te maken, kan acupunctuur toegepast worden.

Bij het zwanger worden speelt de hormoonhuishouding van de vrouw een belangrijke rol. De wijze waarop de menstruatie verloopt laat goed zien hoe effectief de hormonen in het lichaam werken. Soms heeft de verminderde vruchtbaarheid een duidelijke medische oorzaak, zoals problemen met de eierstokken/eileiders of de aandoening endometriose. Verder kan een slechte lichamelijke conditie van de vrouw of man voor problemen zorgen. Dit heeft een negatieve werking op de ei of zaadcellen.

Wat doet acupunctuur
Een acupunctuurbehandeling herstelt de energiebalans in het lichaam. Dat heeft een positieve invloed op de menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en op de kwaliteit van de eicel bij vrouwen. Bij de man heeft acupunctuur een positieve invloed op de kwaliteit van de zaadcel. Hierdoor wordt de kans op een natuurlijke zwangerschap groter en die op een miskraam kleiner.

Acupunctuur heet de volgende positieve effecten:

  • Het reguleert de menstruatiecyclus.
  • Het stimuleert de bloedcirculatie in de eierstokken en baarmoeder.
  • Het verbetert de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies.
  • Het verbetert de kwaliteit van de ei of zaadcel.
  • Het vermindert het samentrekken van de baarmoeder bij terugplaatsing van de eicel (IVF).
  • Het vermindert de bijwerkingen van medicatie.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route