Terug naar Acupunctuur

Hulp bij stoppen met roken

Roken is slecht voor de gezondheid, maar dat wist u natuurlijk al wel. De meeste rokers willen wel stoppen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Dat stoppen zo lastig is komt met name door de sterke ontwenningsverschijnselen die optreden. Deze verschijnselen treden op zodra de nicotine behoefte van het lichaam niet meer wordt vervuld. Het begint vaak met een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker wordt. Het kan leiden tot hoofdpijn, prikkelbaarheid, gevoelens van onrust en eet/snoepaanvallen. Het lichaam is binnen een paar weken aan de nieuwe situatie gewend. De ontwenningsverschijnselen gaan dus vrij snel over, maar juist die eerste weken zijn voor veel mensen het moeilijkst.

Wat kan acupunctuur doen ?
De acupuncturist is uw bondgenoot bij het stoppen met roken. Door de acupunctuur behandelingen verminderen de ontwenningsverschijnselen dusdanig dat u het stoppen met roken makkelijker volhoudt. Vaak verdwijnen de vervelende ontwenningsverschijnselen helemaal. Uiteraard is motivatie een net zo belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat. U gaat zich al snel energieker voelen waardoor uw motivatie en wilskracht toenemen.
Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen vier weken voldoende om succesvol van het roken af te komen.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route