Terug naar Acupunctuur

Hooikoorts

Zodra het voorjaar wordt, begint het : niesbuien, hoesten en geïrriteerde ogen. Hooikoorts is een allergie die veel ongemak met zich meebrengt. Afgezien van de bovengenoemde symptomen kunt u last hebben van benauwdheid en vermoeidheid. Een gevoel van algehele malaise kan u danig part spelen en dat uitgerekend in de periode waar u met volle teugen van wilt genieten!

Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de buitenlucht vol stuifmeelkorrels, omdat alle bomen en planten bloeien en zich voortplanten. Het zijn de wind bestuivende bomen en planten zoals grassen, berken, hazelaars, bijvoet en wegbree die uw klachten veroorzaken. Stuifmeelkorrels zijn op zich geen schadelijke stoffen, maar als u last van hooikoorts heeft beschouwt uw lichaam de stuifmeel wel als schadelijke indringers. Om de stuifmeelkorrels te bestrijden maakt uw lichaam de stof histamine aan. Deze stof veroorzaakt de symptomen bij hooikoorts.

Wat kan acupunctuur doen?
Als u naar een acupuncturist komt in de periode waarin u daadwerkelijk klachten hebt, zal de behandeling in eerste instantie gericht zijn om de klachten te verlichten. Acupunctuur werkt dus goed bij acute hooikoorts. Aangezien het afweermechanisme bij hooikoorts niet goed functioneert, wordt de behandeling daar voornamelijk op gericht. Om deze reden is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve geneeswijze uitermate geschikt. Het is raadzaam ruim voor de pollen periode met een aantal behandelingen te starten. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt functioneert uw afweermechanisme optimaal en zult u geen of veel minder klachten hebben. In het seizoen zelf kunt u kiezen voor een nabehandeling. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route