Wilt u stoppen met roken? Acupunctuur kan u daar ook bij helpen

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat het lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld en wordt de energiestroom in uw lichaam weer in balans gebracht. Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Tijdens het eerste consult zal een  vraaggesprek plaatsvinden. Op basis van dit gesprek en een aantal korte onderzoeken zal de diagnose en het behandelplan worden opgesteld. Tijdens de behandeling worden dunne naaldjes geplaatst op een aantal punten op het lichaam. U voelt daar bijna niets van. Om het effect van de behandeling te vergroten kunnen de naaldjes eventueel worden verwarmd met moxa (bijvoetkruid). De naaldjes blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Vaak schrijft de acupuncturist ter ondersteuning een homeopathisch of ander geneesmiddel voor.

Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) worden de kosten vanuit bijna alle aanvullende verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico. U kunt het beste zelf bij uw zorgverzekeraar informeren naar de hoogte van deze vergoeding. Wilt u een indicatie hebben over de vergoeding van uw verzekering, kijk dan op de website van de NVA: www.acupunctuur.nl

Voorbeelden van klachten die u met acupunctuur kan behandelen:

Ook helpt acupunctuur bij hoofdpijn, burn-outs, menstruatieklachten, RSI en rugklachten

Fysiotherapie Lichtenvoorde

Dijkstraat 5
7131 DM Lichtenvoorde

0544-372727
info@fysiolichtenvoorde.nl
Bekijk route